GÜZELLİK Mİ ÖZGÜVEN Mİ ?¿

GÜZELLİK Mİ ÖZGÜVEN Mİ ?¿
Ömrünün her günü sevebilmeli insan kendini, sevebilmeli tabi ama söylemesi kadar kolay olmuyor sevebilmesi, “tak takıştır, sür sürüştür, inadına gel, piyasa vakti muhallebiciye” diyor ya Orhan Veli, işte öyle inadına sevebilmeli insan kendini.Kimi zaman takıp takıştırıp, kimi zaman sürüp sürüştürüp velhasıl ne yapıp edip çok sevebilmeli insan kendicazını.
Hepimiz hissederiz ya bazen, ne yapsak da güzel olamadığımızı ya da o an deneyip çıkardığımız hiçbirşeyin yakışmadığını,işe filan gitmek istemeyiz, pijamaya geri dönüş sendromu diyoruz buna, çıkart makyajını ve üstündeki her şeyi, giy pijamaları gömül en rahat koltuğuna evinin.Bakın size kolay bir düşünme biçimi.
Hani hatırlıyor musunuz ilkokul müsameresinde giydiğiniz o ekru-fuşya, yaşınız için büyük ama sizi özel ve güzel hissettiren o döpiyes takımı.Hani anneniz kıyafetinize uysun diye birde kurdele konduruvermişti saçınıza.Herkes nasılda gelip yanağınızdan makas alıp, ne kadar harika göründüğünüzden bahsediyordu.
Hani hatırlıyor musunuz, liseden mezun olduğunuz yaz gittiğiniz tatil kasabasında hoşlandığınız çocuğun da size karşı kayıtsız olmadığını.Hemen nasılda saçınıza çeki düzen verip, en güzel kıyafetleriniz için dolabınızı al aşağı etmiş, kendinize özel-önemli davranmaya başlamıştınız.
Aslında siz halaaa tam da o kadınsınız.İlkokuldaki sevimli,beğenilmeyi bekleyen,lisede ki cazibeli, hoş birazda sexilikle ruhu yeni tanışmış herkesin beğenisini içten içe arzulayan kadın.O gün ki kadar şıksınız aslında.Yalnızca takıp takıştırıp, sürüp sürüştürüp inat etme alışkanlığınız biraz zayıf kaldı son günlerde.
Gelin hep birlikte biraz daha zaman ayıralım kendimize, içimize iyi gelen bir dostla keyifli sohbet için, okumaktan keyif aldığımız bir kitap ya da şiir için, bakmaktan  hep keyif aldığımız eski fotoğraflarımıza göz gezdirip hatırlamak için, hiç denemediğimiz renkte bir ojeyi özenle parmaklarınıza sürmenin keyfini yaşamak için, kendi sevginizle kendinizi güzelleştirmek için biraz zaman ayırın kendinize.
Bakarsınız her sabah ne güzelmiş ya da e güzelmiş inat etmek diye uyanmışsınız. 🙂
Güzel bir gün dileğiyle…

Yorum bırakın